Λευτεριά στην Παλαιστίνη!«Σας φωνάζω…
σας σφίγγω τα χέρια
φιλώ το χώµα κάτω απ’ τα σαντάλια σας
και σας λέω:
σκοτώνοµαι για σας,
σας χαρίζω το φως των µατιών µου, σας δίνω
της καρδιάς µου τη ζέστα γιατί
η τραγωδία που ζω ειναι το µερίδιό µου
απ’ τη δική σας τραγωδία.
Σας φωνάζω…
σας σφίγγω τα χέρια
δεν κιότεψα εδώ µες στην πατρίδα µου
µήτε και µάζεψα τους ώµους.
Ορθώθηκα µπροστά στους άδικους
ορφανός, γυµνός, ξυπόλητος.
όρµηξα µες στο θάνατο,
τα λάβαρά µου δε χαµήλωσα και τα χορτάρια
πάνω στους τάφους των προγόνων µου, τα φύλαξα…»
Άλλη μια μέρα αιματοκυλίσματος στη μαρτυρική Παλαιστίνη από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ, από τον προνομιακό και στρατηγικό σύμμαχο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

58 νεκροί Παλαιστίνιοι και Παλαιστίνιες προστέθηκαν σήμερα - και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι ακόμη - στον ατελείωτο κατάλογο των δολοφονημένων αυτού του μαρτυρικού λαού.

Ο ξεσηκωμός των Παλαιστινίων, που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, αποτελεί απάντηση:

-στη συμπλήρωση φέτος 70 ετών από τη «Νάκμπα», την ημέρα της καταστροφής για το λαό της Παλαιστίνης, όταν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη γη τους για να δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ.
- στο γεγονός πως οι ΗΠΑ, με τον Τραμπ στο ρόλο του τέλειου προβοκάτορα, εγκαινίασαν σήμερα(!) την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, παραβιάζοντας βάναυσα τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, παλιότερες συμφωνίες (π.χ. Όσλο) και σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
-στη συνέχιση του εποικισμού των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, που στόχο έχουν να σβήσουν ντε φάκτο το αίτημα δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Η βαρβαρότητα του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους, έχει την πλήρη κάλυψη και έγκριση των Αμερικανών και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, ενώ δεν είναι άλλωστε τυχαία η εκκωφαντική σιωπή της δήθεν εγγυήτριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης ή και γνωστών «ευαίσθητων» φωνών και γραφίδων που απλά απευθύνουν έκκληση και προς τις δύο πλευρές (!!!!) για αποφυγή άσκησης υπερβολικής βίας κρατώντας ίσες αποστάσεις και εξισώνοντας θύτες και θύματα, μιας από τις ισχυρότερες πολεμικές μηχανές που γνώρισε ο κόσμος, με παιδιά με σφεντόνες ως όπλα!

Όσο για την ελληνική κυβέρνηση... Αποτροπιασμό και οργή προκαλεί με τη στάση της και τις δηλώσεις των εκπροσώπων της.
Και τίποτε δεν είναι τυχαίο, όταν οι στρατηγικές συμφωνίες με το Ισραήλ σε θέματα άμυνας με κοινές ασκήσεις, στο θέμα της ΑΟΖ και η όλο και στενότερη πρόσδεση στους νατοϊκούς σχεδιασμούς, την έχουν καταστήσει σε νούμερο 1 σύμμαχο του κράτους - δολοφόνου.

Ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ καθιστά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το ελληνικό κράτος συνένοχους των Ισραηλινών και ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής.
Ο λαός και η νεολαία της χώρας μας θα πρέπει να σταθούν με αμέριστη αλληλεγγύη στο πλευρό της ηρωικής παλαιστινιακής αντίστασης.
Η προβολή του ντοκιμαντέρ για την Παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι, «Η ακτινοβολία της αντίστασης», την Πέμπτη 17/5 στις 8 μμ στη Σουίτα Art Cafe και η συζήτηση που θα ακολουθήσει με μέλη αποστολών στην Παλαιστίνη, ας αποτελέσει μια ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, προγραμματισμού δράσεων και συμβολής στη δημιουργία μόνιμου αντιπολεμικού συντονισμού στην περιοχή μας.

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *