Ανεπιθύμητος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής & νοσταλγός του Χίτλερ στα ΤρίκαλαΟ νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και απάνθρωπο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας  χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και απάνθρωπη παρουσία του. 

Το Κράτος του κεφαλαίου και το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα που θρέφει τον φασισμό και αφήνει ελεύθερους τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σάχζατ Λουκμάν, και τόσων άλλων επιθέσεων σε πρόσφυγες, σε αγωνιστές κι αγωνίστριες, σε ταξικούς συνδικαλιστές κι εργαζόμενους, σε μετανάστες-εργάτες γης, σε ομοφυλόφιλους, σε αντιφασίστες διαδηλωτές, σε δικηγόρους- γυναίκες της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α.

Αυτοί είναι οι «ασυμβίβαστοι» και «πολέμιοι του συστήματος» Χρυσαυγίτες, που τα χτυπήματά τους σε εξαθλιωμένους μετανάστες και αγωνιστές του εργατικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δείχνει το μίσος τους απέναντι στον λαό. Αυτός είναι ο ρόλος των φασιστών διαχρονικά, να καταστέλλουν όποιον πάει να αγωνιστεί, λειτουργώντας ως ο καλύτερος εγγυητής της συνέχισης αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών της φτώχειας και της εξαθλίωσης για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τον λαό.

Για τα Τρίκαλα, αποτελεί πρόκληση και προσβολή η επίσκεψη του επικεφαλής των «ταγμάτων εφόδου» στην πόλη των 5 ΕΠΟΝιτών και των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, στην πόλη της αλληλεγγύης και της ανοικτής αγκαλιάς στους πρόσφυγες, στα δημοκρατικά Τρίκαλα των εργατικών αγώνων κι αγροτικών εξεγέρσεων. Στα Τρίκαλα δεν χωράνε οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, όπως δεν χωρούσανε κι οι πολιτικοί τους πρόγονοι: οι χίτες, οι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες.

Διανύουμε μια κρίσιμη φάση διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, όπου το πάνδημο αίτημα καταδίκης της ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, και το κλείσιμο των γραφείων - ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά, χρειάζεται να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά με την κινητοποίηση πολλών χιλιάδων ανθρώπων.

Οι πολιτικές των μνημονίων, ΕΕ και κυβέρνησης, που οδηγούν το λαό στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη στη φτώχεια και την ανεργία, σπέρνοντας την απελπισία είναι που αφήνουν ανοικτό πεδίο στους φασίστες. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών, αποτελούν σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Μία πολιτική που εκτός από το να οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά, θρέφει παράλληλα και τον φασισμό, ο οποίος, ντυμένος με αντισυστημική προβιά εκμεταλλεύεται την κατάσταση, ψαρεύοντας σε θολά νερά... πολιτικό ακροατήριο .

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα σταθεί εμπόδιο με πείσμα και μαχητικότητα ενάντια στη φασιστική βία και τρομοκρατία, όλες κι όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη να στείλουμε τους φασίστες εκεί που ανήκουν σε ένα μαύρο παρελθόν. Το αντιφασιστικό κίνημα με ενωτικό και μαχητικό βηματισμό, πρέπει να απαντήσει δυναμικά στην επίσκεψη του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης Χ.Α. και να δηλώσει με αποφασιστικότητα:
  • την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης Χ.Α. στην δίκη που διεξάγεται
  • το κλείσιμο κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά
  • ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία ανοιχτές πόλεις  με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους
  • την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων και προσφύγων.
Ούτε στα Τρίκαλα, ούτε και πουθενά,
Καμία σπιθαμή γης στους εχθρούς της ελευθερίας, στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και τον αρχηγό της!

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία προς το Αετών Μέλαθρον, το Σάββατο 11 Νοέμβρη, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 5 μ.μ.
Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *