Ψήφισμα συμπαράστασης σε μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής Κομοτηνής

ΨΗΦΙΣΜΑ


Την Τρίτη 15/11/2016 δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης οι Τζούμας Αλέξανδρος, Τράκας Γεώργιος, Φώτη Αλεξάνδρα, μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής Κομοτηνής την περίοδο του 2012. Δικάζονται, μετά από μήνυση πρωτοστάτη επεισοδίων που με χαλκευμένες κατηγορίες θέλει να εκδικηθεί τους φοιτητές που το Νοέμβρη του 2012 στην Κομοτηνή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τιμής και μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, υπερασπίστηκαν τη θυσία των αγωνιστών της εξέγερσης από τη βεβήλωση.

Συγκεκριμένα μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, με σκοπιμότητα να προκαλέσει βάναυσα τους φοιτητές που ήταν παρόντες χαιρέτησε ναζιστικά, στην εκδήλωση τιμής στους νεκρούς του αγώνα ενάντια στην φασιστική χούντα κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνου του Φοιτητικού Συλλόγου. Τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής ήταν προετοιμασμένα και θέλησαν να μετατρέψουν την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης σε μια αναπαράσταση της Χούντας, γεγονός που προκάλεσε την οργή του κόσμου. Οι ηχηρές αποδοκιμασίες και η κατακραυγή των παρευρισκομένων κατέστησαν σαφές ότι οι ναζιστικές πρακτικές, ο ρατσισμός και φασισμός δεν έχουν χώρο στο λαό και τη νεολαία και ο οπαδός της χούντας αποχώρησε.

Ο μηνυτής, τότε υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, που οργάνωσε το σχέδιο της πρόκλησης και σε απειλές με σχόλια μελών της παράταξής του στο διαδίκτυο, επειδή το σχέδιο του απέτυχε και προφανώς εκτέθηκε στα μέλη της παράταξης του, θέλησε ως υπεύθυνος να πάρει εκδίκηση για τις αποδοκιμασίες. Έστησε ένα φανταστικό σενάριο για τραυματισμό του και ύπαρξη καδρονιών, ενώ δεν είχαν γίνει συμπλοκές. Ο μηνυτής όχι μόνο δεν σεβάστηκε την αντιδικτατορική πάλη και τους νεκρούς, αλλά θέλοντας να συνεχίσει τις προκλήσεις και την αντιπαράθεση κατέθεσε μήνυση ενάντια σε τρεις φοιτητές για απειλή, εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα θεωρεί ότι έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται την ιστορική μνήμη και να μην ανέχεται την βεβήλωση της επετείου της εξέγερσης από απολογητές και εξυμνητές της αιματοβαμμένης Χούντας.   Υπερασπίζουμε τους αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου ενάντια στο φασισμό από όσους προσβάλλουν και βεβηλώνουν τη μνήμη,  όλους όσους εξέθρεψαν τον ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα, σφιχταγκαλιάζονται με το τσεκουροφόρο Βορίδη και τον αλησμόνητο Μπαλτάκο ενθυμούμενοι να επιδείξουν τα όψιμα αντιχουντικά τους αισθήματα !

Ο μηνυτής διάλεξε και στοχοποίησε με τη μήνυση του, τους τρεις φοιτητές μέλη της ΕΑΑΚ στη Νομική, γιατί ήταν πρόσωπα γνωστά για τη ενεργό δράση τους και πρωτοστατούσαν σ’ όλες τις μάχες μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο και υπολόγιζε ότι θα είναι εύκολα θύματα στη σκευωρία του.  Οι φοιτητές καμιά σχέση δεν έχουν με επίθεση εναντίον του και ούτε υπήρξε τέτοια ενέργεια στο χώρο της εκδήλωσης και με την παρουσία τους. Η συγκεκριμένη μήνυση που υποβλήθηκε το 2012 εντάχθηκε σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να διαχυθεί ο φόβος σ’ όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για να βρουν δικαίωση οι αγώνες ενάντια στο φασισμό και τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της Ε..

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους κατηγορούμενους και ζητάμε :

Την πλήρη και καθολική αθώωση των κατηγορουμένων από όλες τις κατηγορίες και την παύση της ταλαιπωρίας τους. 

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *