Αντίο κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο!

"Κάθε άνθρωπος είναι τόσο μικρός όσο ο φόβος που αισθάνεται και τόσο μεγάλος όσο ο εχθρός που επιλέγει",
έγραψε ο Εδουάρδο Γκαλεάνο κάποτε.

Για τον απλό αυτό λόγο, ο Φιντέλ Κάστρο περνά στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους επαναστάτες, θα ζει πάντα στις καρδιές, στα όνειρα και τις διηγήσεις των φτωχών και των καταπιεσμένων και θα στοιχειώνει για πάντα στους εφιάλτες των εκμεταλλευτών και των καπιταλιστών.

Η ιστορία δεν τελειώνει ποτέ...
Οι νίκες του μέλλοντος δε θα' ναι ποτέ σαν αυτές του παρελθόντος, μα θα ενώνονται με την κόκκινη κλωστή των αγώνων, των θυσιών, των ονείρων και των ιδανικών των επαναστατών που πορεύτηκαν δίπλα στον Φιντέλ, τον Τσε και τον Καμίλο.

Οι επαναστάσεις της νέας εποχής δε θα γίνουν με τα σύμβολα του παρελθόντος. Δε θα σηκώσουμε κανέναν απο τους τιμημένους νεκρούς μας για να δώσει τη δική μας μάχη. Τιμάμε όμως όποιον αφιέρωσε τη ζωή του στον σκοπό της χειραφέτησης της εργατικής τάξης γιατί θέλουμε να βαδίσουμε τον ίδιο δρόμο. Κουβαλάμε το βαρύ φορτίο να συνεχίσουμε την αφήγηση από εδώ και πέρα. Γιατί η απελευθέρωση της κοινωνικής πλειοψηφίας από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης είναι πιο αναγκαία, επίκαιρη, μα και πιο εφικτή από ποτέ. Το φάντασμα πλανιέται και μαζί του θα πλανώνται ως εφιάλτες για τον καπιταλισμό οι άνθρωποι που τόλμησαν και συνεχίζουν να τολμούν την αναζήτηση για έναν καλύτερο κόσμο.

Τιμή μας που ο Φιντέλ, στάθηκε, ανήκε και θα ανήκει ως την αιωνιότητα στη δική μας πλευρά, στην πλευρά των κολασμένων και φτωχών της γης!

Δικά μας τα δάκρυα κι η συγκίνηση για αυτόν που έφυγε , δικές μας οι υψωμένες γροθιές , δική μας η υπόσχεση να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο , δική μας η νίκη!
Hasta la Victoria siempre!
 

Λέσχη Εργασίας , Αλληλεγγύης και Πολιτισμού
26.11.2016

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *