Θεματικό Εργαστήρι: «ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΙ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ» στο 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων
Θεματικό Εργαστήρι: «ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΙ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ»
Σάββατο 16 Ιούλη, 6:30μ.μ., Πάρκο Ματσόπουλου

Εδώ και 7 πλέον χρόνια, στο έδαφος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης αλλά και της βάρβαρης επίθεσης που συνεχίζεται στη χώρα μας με το 3ο και πιο αντιδραστικό μνημόνιο, η ανασφάλιστη, εκ περιτροπής και μαύρη εργασία, η κοινωφελής εργασία και τα προγράμματα voucher, πλάι στις στρατιές των ανέργων που όλο και αυξάνονται, αποτελούν καθεστώς. Στις πλάτες χιλιάδων εργαζόμενων, κυβερνήσεις, ΕΕ, κεφάλαιο και εργοδοσία, παγιώνουν το νέο εργασιακό μεσαίωνα που ορίζεται από τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, τη γκρίζα ζώνη ανεργίας – επισφάλειας μέσα από τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ, το ξεθεμελίωμα κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει κατακτηθεί εδώ και δεκαετίες, την κακοπληρωμένη «μαθητεία» με το πρόσχημα της απόκτησης εμπειρίας.

Την ίδια στιγμή, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της υποταγής, της μη κάλυψης από τα σωματεία χιλιάδων εργαζόμενων γιατί «δεν πληρούν τα κριτήρια», το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και το νέο ασφαλιστικό που επιχειρεί να δώσει ένα σοβαρότατο χτύπημα στο δικαίωμα στην περίθαλψη και την κοινωνική ασφάλιση, γεννούν ένα περιβάλλον «ασφυξίας», χαράσσοντας στη συνείδηση των εργαζόμενων και της νεολαίας την αίσθηση του αναπόφευκτου.

Σε αυτό το πεδίο επιχειρούμε να παρέμβουμε ώστε συλλογικά να σηκώσουμε κεφάλι. Να εκφραστεί και να οργανωθεί συλλογικά όλο το σύγχρονο κομμάτι της εργασιακής περιπλάνησης. Να αντεπιτεθεί για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να σταματήσει εδώ και τώρα το καθεστώς του εργασιακού μεσαίωνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι κρίσιμης σημασίας η συζήτηση που θα γίνει στο Θεματικό Εργαστήρι «Ανεργία κι Επισφάλεια», στα πλαίσια του 4ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων. Συζητάμε, για τη φύση και το χαρακτήρα των προγραμμάτων ευέλικτης εργασίας, τις αλλαγές που αυτά φέρνουν συνολικά. Συζητάμε, για το πώς το εργατικό κίνημα θα αναμετρηθεί νικηφόρα με το μοντέλο εργασίας – ανεργίας που αυξάνεται με τη μορφή χιονοστιβάδας, για το πώς μπορούν να συμβάλλουν οι εργατικές συσπειρώσεις και τα σωματεία γειτονιάς στη μάχη για την ανατροπή της επίθεσης.

Το Σάββατο 16 Ιούλη, 6:30μ.μ. στο Πάρκο Ματσόπουλου, συζητάμε για την ανεργία και την επισφάλεια, με μέλη της «ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια» και της «ΛΑΝΤΖΑ - Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό».

Συμμετέχουμε όλοι, για:
  • Να επιδιώξουμε την προώθηση της αγωνιστικής, ταξικής αλληλεγγύης, σε αντιπαράθεση με την υποκριτική αλληλεγγύη – φιλανθρωπία δημάρχων & αφεντικών.
  • Να συμβάλλουμε ώστε να επανέλθει η συλλογικότητα και να ηττηθούν ο φόβος, ο κατακερματισμός (του διαίρει & βασίλευε) και ο σύγχρονος κοινωνικός κανιβαλισμός.
  • Για τον κόσμο της δουλειάς, για να βάλουμε φρένο στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα της επισφάλειας και της ανεργίας!

Συμμετέχουμε όλοι, γιατί:
  • Δεν αποδεχόμαστε ότι όλα είναι μάταια, ότι πρέπει να μοιραστούμε τα ψίχουλα που μας πετάνε.
  • Όπως λένε και οι Γάλλοι συναγωνιστές μας, αξίζουμε περισσότερα!
  • Διεκδικούμε την ζωή που μας κλέβουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *