Οδοιπορικό στα μέρη του ΕΛΑΣ στις 11-12 Ιουνίου

‘’Αψηφάμε τους συσχετισμούς σ’ όλους τους καιρούς, σ’ όλους τους τόπους’’

Αναζητάμε τις πηγές, αναζητάμε τους τόπους της απαρχής. Οδοιπορικό αναζήτησης, συζήτησης, ταξιδιού σε ηρωικούς τόπους, σε ταραγμένες εποχές.

Σε συνέχεια της περσινής μας επιτυχημένης διοργάνωσης, η Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης & Πολιτισμού θα συμμετέχει και φέτος στο διήμερο οδοιπορικό (11 και 12 Ιουνίου), στα μέρη όπου ξεκίνησε η ένοπλη Αντίσταση του ΕΛΑΣ τον Μάιο του 1942.

Όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο mail της Λέσχης (lesxi.trikala@gmail.com ή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην φόρμα που θα βρείτε εδώ), μέχρι την Κυριακή (29/5) το μεσημέρι, ενώ παράλληλα θα πρέπει να μεριμνήσουν και για μέσο μεταφοράς.

Το κόστος διανυκτέρευσης (συμπεριλαμβανομένου του πρωινού) για τα άτομα που θα συμμετέχουν από τα Τρίκαλα θα ανακοινωθεί με νέα ανάρτηση. Ενημερωτικά, το κόστος της συμμετοχής για όσους θα έρθουν από την Αθήνα με το πούλμαν της Λέσχης Εργασίας Νέας Σμύρνης, είναι 65 ευρώ και περιλαμβάνει τα εισιτήρια του πούλμαν και τη διανυκτέρευση με πρωινό (περισσότερα για τη συμμετοχή από Αθήνα εδώ). 

Το πρόγραμμα του οδοιπορικού είναι το ακόλουθο: 
  • Αρχικά, θα μεταβούμε στην καλύβα του Στεφανή, στην Σπερχειάδα Φθιώτιδας, εκεί όπου οι πρώτοι δεκαπέντε αντάρτες συνάντησαν την ιστορία στις 21 Μαΐου 1942.
  • Δεύτερη στάση στο χωριό Δομνίστα Ευρυτανίας (την Αγία Λαύρα της αντίστασης), εκεί όπου εμφανίστηκε το πρώτο τμήμα του ΕΛΑΣ και ο Άρης Βελουχιώτης κήρυξε την επανάσταση κατά των κατακτητών και των ελλήνων συνεργατών τους στις 7 Ιουνίου 1942.
  • Στη Δομνίστα θα διοργανωθεί εκδήλωση και λαϊκό γλέντι.
  • Το βράδυ θα φτάσουμε στο Καρπενήσι όπου και θα μείνουμε.
  • Την Κυριακή το πρωί θα ξεκινήσουμε για τις Κορυσχάδες που στο σχολείο του χωριού συνεδρίασε η πρώτης κυβέρνηση του βουνού.
  • Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο παλιό Μικρό Χωριό, μέρος που έγινε ιστορική μάχη του Ε.Λ.Α.Σ με τον ιταλικό στρατό.
Δεν θα είναι μόνο ένα οδοιπορικό μνήμης και τιμής στους λίγους πρωτοπόρους αγωνιστές μιας άλλης εποχής. Θα είναι ταξίδι σε έναν κόσμο που αψηφά τους συσχετισμούς «σ’ όλους τους καιρούς, σ’ όλους τους τόπους».

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
24.5.2016

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *