Πανθεσσαλική παρέμβαση στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου στο Κουτσόχερο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 10 Απρίλη η πανθεσσαλική παρέμβαση στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου στο Κουτσόχερο, όπου έχει στηθεί στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων.
 
Οι αλληλέγγυοι που προέρχονταν από διάφορες συλλογικότητες απ’ όλη την Θεσσαλία, εμποδίστηκαν να εισέλθουν στο στρατόπεδο από άνδρες αστυνομίας και της ΟΠΚΕ, ενώ δεν τους επετράπη να δώσουν και είδη ανάγκης που είχαν συγκεντρώσει για τους πρόσφυγες.

Μάλιστα σύμφωνα με την δήλωση του επικεφαλής αστυνομικού η είσοδος κάποιου επιτρέπετε μόνο αφού πρώτα δηλώσει τα στοιχεία του, αλλά και ποιον συγκεκριμένο πρόσφυγα θα επισκεφτεί και για ποιο λόγο, πρακτικά δηλαδή με όρους επισκεπτηρίου φυλακής, ενώ έγινε σαφές ότι η δομή είναι «ανοικτή» για τους πρόσφυγες αλλά κλειστή για τους αλληλέγγυους.

Τότε κάποιοι πρόσφυγες που είχαν συγκεντρωθεί πίσω από την πύλη άρχισαν να διαμαρτύρονται μαζί με τους αλληλέγγυους ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων καθώς και την ύπαρξη μέριμνας για την εκπαίδευση των παιδιών τους, παιδιά -μερικά εκ των οποίων βρέφη- κινδυνεύουν καθώς το στρατόπεδο είναι σε περιοχή γεμάτη από φίδια και σκορπιούς.

Αστυνομικός με πολιτικά βιντεοσκοπούσε τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους με έμφαση στα πρόσωπα. Προφανώς ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας προχωρά  μέ σταθερό και γρήγορο ρυθμό.....

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *