Πλημμύρισε το Πνευματικό Κέντρο στη μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες (βίντεο).

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά έδειξαν το όμορφο κι αληθινό πρόσωπό τους, το Σάββατο 31 Οκτώβρη, στη συναυλία και τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, «πλημμύρισε» από εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας, «πλημμύρισε» από μαθητές, φοιτητές, εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους, κυρίως όμως «πλημμύρισε» από αμέτρητες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες!
Αποδείχθηκε περίτρανα πως η κοινωνία του φόβου και ο κόσμος των φραχτών που θέλουν να επιβάλλουν, η λογική του ωχαδερφισμού, ο ρατσισμός και ο φασισμός, δεν μπορούν να κυριαρχήσουν στην κοινωνική πλειοψηφία.
Η ανθρωπιά, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η φιλία των λαών, η ειρήνη, ότι κι αν κάνουν, θα είναι πάντα ότι πιο όμορφο υπάρχει στον κόσμο μας!
Ξέρουμε καλά πως η προσφυγιά δεν θα σταματήσει αν δεν πάψουν οι πολεμικές αναμετρήσεις και η οικονομική εκμετάλλευση λαών κι ανθρώπων. Και είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε αυτό το κίνημα αλληλεγγύης που όρθωσε τεράστιο ανάστημα αυτές τις μέρες, πολύ πιο ψηλό και ισχυρό από τους φράχτες που χτίζουν συνεχώς αυτοί που ευθύνονται για τους πολέμους και την οικονομική κρίση, σε ένα πανίσχυρο και πανανθρώπινο αντιπολεμικό κίνημα σε όλον τον κόσμο!
Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που παρευρέθηκαν στη συναυλία, που προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, που συνεισέφεραν οικονομικά, που στήριξαν και συμμετείχαν στη διοργάνωση και πιο πολύ όσες και όσους βοήθησαν, εθελοντικά κι ανιδιοτελώς, στη συλλογή, στη διαλογή και στη συσκευασία όλων αυτών των ειδών.
Ευχαριστούμε τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων, τις συλλογικότητες, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και κάθε φίλη και φίλο που στήριξε την προσπάθεια!
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ!
Η συλλογή ειδών ατομικής υγιεινής και τροφίμων θα συνεχιστεί καθημερινά όλη την βδομάδα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι στο στούντιο της ΕΡΤ στα Τρίκαλα (Γαριβάλδη 8 στο Πνευματικό Κέντρο, δίπλα από την πίσω είσοδο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης).
Την Κυριακή, θα μεταβούμε οργανωμένα στην Ειδομένη, ώστε να βοηθήσουμε στη διανομή όλων των ειδών που συλλέχθηκαν. Όσοι επιθυμούν να έρθουν μαζί μας στην Ειδομένη, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6972449678, έως και την Παρασκευή 6 Νοέμβρη.
Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 4.11, στις 9 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον», ανοικτή συνέλευση, με πρώτο θέμα συζήτησης την οργανωμένη μετάβαση στην Ειδομένη την Κυριακή.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση.ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *