Χάρτης διαδρομής: Μεσούντα - Φαράγγι "Φάγγου"


Στα πλαίσια του διήμερου οδοιπορικού στα βήματα του Άρη Βελουχιώτη, από τις Εργατικές Λέσχες της χώρας με κεντρικό σύνθημα: "Άρης Βελουχιώτης, 70 χρόνια ασύλληπτος", η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού Τρικάλων συνέταξε τον χάρτη της διαδρομής από το τη  Μεσούντα της Άρτας έως το Φαράγγι «Φάγγου», στο σημείο που στις 16 Ιούνη 1945 ο άνθρωπος που σφράγισε όσο λίγοι την Αντίσταση κατά των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών, καταδιωκόμενος από εχθρούς και αποκηρυγμένος από συντρόφους, έδωσε τέλος στη ζωή του.
Ο Χάρτης έχει συνταχθεί στο Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς 1987 (Ε.Γ.Σ.Α. ’87) με προσανατολισμένο κάναβο ανά 250 μέτρα (η διεύθυνση του βορρά ταυτίζεται με τη διεύθυνση του κατακόρυφου άξονα του κάναβου) και υπόβαθρο πρόσφατων ορθοφωτογραφιών.
Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 4.000 μέτρα και ξεκινά από τον Ναό του Αγίου Νικολάου της Μεσούντας. Από τα 4.000 μέτρα της διαδρομής τα 2.800 είναι σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, τα 250 σε δασικό δρόμο (χωματόδρομος), ενώ τα τελευταία 950 μέτρα είναι το μονοπάτι από τον δασικό δρόμο μέχρι το Φαράγγι «Φάγγου». Σε περίπτωση χρήσης της εναλλακτικής διαδρομής (για ευκολότερη πρόσβαση στο μονοπάτι) το μήκος της διαδρομής αυξάνεται κατά 300 μέτρα (στο σύνολό τους επί του δασικού δρόμου).
Μπορείτε να κατεβάσετε τον χάρτη με μεγάλη ανάλυση (μέγεθος αρχείου 8,33 MB) σε μορφή εικόνας jpg, πατώντας εδώ .
ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *