ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 Η ολοκληρωτική διάλυση της ζωής του λαού προχωράει δίχως σταματημό. Για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι "διαπραγματεύεται" με την Τρόικα τα νέα μέτρα περαιτέρω εξαθλίωσης των εργαζομένων και των ανέργων. Την ίδια στιγμή που προωθεί νέες περικοπές και ετοιμάζει νέα μέτρα, προσφέρει γη και ύδωρ προκειμένου να διασφαλίσει και να αυξήσει τα κέρδη του Κεφαλαίου.

Στο στόχαστρο έχει μπει όλος ο κόσμος της εργασίας. Στο δημόσιο τομέα το πρώτο κύμα των διαθεσιμοτήτων σε λίγο θα το διαδεχθούν οι απολύσεις. Απολύσεις σε υγεία, παιδεία, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Άλλωστε για φέτος έχουν ορίσει ότι θα απολυθούν 11.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Στον ιδιωτικό τομέα προχωρούν με την ουσιαστική κατάργηση των συνδικάτων και την οριστική διάλυση της ασφάλισης, της περίθαλψης και της σύνταξης.

Ο δεύτερος βασικός στόχος είναι οι ιδιωτικοποιήσεις - ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, της περιουσίας του λαού στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Στο στόχαστρο θα μπούνε οι πρώην ΔΕΚΟ. Αν γίνει κάτι τέτοιο, και νέες απολύσεις θα φέρει, και νέα αύξηση των τιμολογίων θα καλεστούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός. Με γοργά βήματα προχωρούν στο παραπέρα ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Μετά την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας που υποθηκεύει το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής γης στο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο, ήρθε ο φόρος αγροτεμαχίων για να υποθηκεύσει και το υπόλοιπο.

Σε αυτή την επίθεση, όπλο της συμμαχίας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι ο απόλυτος αυταρχισμός. Η βία του κράτους είναι καθημερινό φαινόμενο. Δεν υπάρχει αγώνας των εργαζομένων ή της νεολαίας που να μην αντιμετωπίζεται με ΜΑΤ και δακρυγόνα. Παράλληλα στήνουν μπαράζ δικαστικών καταδικών σε αγωνιζόμενους εργαζόμενους, κοινωνικούς αγωνιστές και σωματεία, που αντιπαρατίθενται στην εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία.

Μπροστά στη εξελισσόμενη κοινωνική καταστροφή μια είναι η λύση. Κανένας μόνος του στην κρίση, όλοι στον αγώνα με ταξική αλληλεγγύη, ανυποχώρητο και συντονισμένο αγώνα διαρκείας! Η πάλη για το ψωμί, τη δουλειά, την παιδεία και την ελευθερία πάνε μαζί! Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στην κυβερνητική, κρατική και εργοδοτική βία πρέπει να κορυφωθεί.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να κάνει δική του υπόθεση την ανατροπή της πολιτικής του Κεφαλαίου, των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μνημονίων. Για αυτό σήμερα αποτελεί ζητούμενο ο συντονισμός των αγώνων και η διαμόρφωση ενός μετώπου αγώνα και ανατροπής. Για να περάσει ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων και του λαού. Για να δοθεί ένας ανυποχώρητος αγώνας με διάρκεια, ένας παρατεταμένος λαϊκός ξεσηκωμός που θα τους ανατρέψει.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ:
  • Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του διεθνούς και ντόπιου μαύρου μετώπου: ΕΕ - ΔΝΤ - ΣΕΒ και της κυβέρνησης.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να μην περάσει καμία απόλυση και διαθεσιμότητα.
  • Υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής και μαύρης εργασίας.
  • Ενάντια στην ανεργία, τα λουκέτα επιχειρήσεων και τις απολύσεις, άμεσα μέτρα ανακούφισης και επιβίωσης των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.
  • Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Δωρεάν, δημόσια και ποιοτική υγεία και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
  • Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών και λαϊκών ελευθεριών, ενάντια στον εργοδοτικό δεσποτισμό, την κρατική καταστολή και τη φασιστική βία.
  • Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και σχολείο, καμία δημόσια ή δημοτική υπηρεσία. Υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, να μην περάσει το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.
  • Ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής. Για να μπορεί ο λαός να τρώει φτηνά και υγιεινά.
ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *