Νέα αποτροπή πλειστηριασμών την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα

Νέα αποτροπή πλειστηριασμών στα ΤρίκαλαΓια δεύτερη φορά αναβλήθηκαν πλειστηριασμοί κατοικιών την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα. Η μαζική συμμετοχή Τρικαλινών από κόμματα, κινήσεις και οργανώσεις στη συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων, δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων συμπολιτών. Οι συγκεντρωμένοι – και πάλι μαζικά – βρέθηκαν από τις 3.30 μ.μ. στα Δικαστήρια Τρικάλων.

pl10Κάποια στιγμή, και ενώ η ώρα περνούσε, εμφανίστηκαν οι συμβολαιογράφοι, συνοδεία μικρής αστυνομικής δύναμης. Μετά από λίγη ώρα, επιχειρήθηκε είσοδος των δικαστικών λειτουργών, συνοδεία αξιωματικών της Αστυνομίας, αλλά δηλώθηκε ευθαρσώς από τους παριστάμενους, ότι στόχος είναι η αποτροπή του πλειστηριασμού. Φωνάχθηκαν κάποια συνθήματα («κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι») και αποχώρησαν οι αστυνομικοί και οι λειτουργοί των πλειστηριασμών.


Στη συνέχεια εμφανίστηκαν κάποιοι ακόμη αστυνομικοί, αλλά και άνδρες της ΟΚΠΕ, ενώ είχε αυξηθεί και ο αριθμός των συμμετεχόντων πολιτών. Μέχρι τις 5 το απόγευμα, όλοι παρέμειναν στον χώρο των Δικαστηρίων και οι πλειστηριασμοί αναβλήθηκαν.

pl1Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό, οπότε είναι προφανές ότι τέσσερις συμπολίτες μας πήραν παράταση στο δράμα που βιώνουν.

Η συγκεκριμένη κίνηση, για άλλη μια φορά συγκέντρωσε την προσοχή και των λίγων περαστικών, οι οποίοι, κατά βάση επικρότησαν την κίνηση. Φυσικά, με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μόνο η πρόσκαιρη λύση του προβλήματος, που είναι κατά βάση πολιτικό, καθώς εκφράζει την οικονομική κατάσταση της χώρας και τα όσα οι πολίτες βιώνουν – ή θα βιώσουν άμεσα…
 
Πηγή: τρίκκηpress/ Σύνταξη: Θανάσης Μιχαλάκης

pl2
pl3 

pl4 

pl5 

pl6

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *